/ / ThinkStock/Getty Images
Служители на Районно управление в Исперих разкриха извършената на 9 октомври телефонна измама, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на в МВР в Разград.

Тогава около 13 часа 71-годишна жена е получила обаждане на стационарен телефон от „следовател Марков“. Мнимият следовател обяснил на възрастната жена, че трябва да предаде наличните си пари във връзка с акция по залавяне на телефонни измамници. Възрастната жена поставила 2100 лв. в найлонова торбичка, която вързала на входната врата.
 

Задържаха трима, участвали в телефонни измами за над 150 000 лева (СНИМКИ)


В хода на образуваното досъдебно производство и предприетите съвместни издирвателни действия със служители от Районното управление в Попово са установени извършителите на престъплението – двама мъже на 43 и 31 години от Хърсово, криминално проявени и осъждани.

Те се оказали извършители на общо четири измами в дните 8, 9 и 10 октомври – една в Попово, една в Исперих и две в Кубрат.
 

92-годишна жена от Попово даде 11 000 лева на ало измамници


Задържани са в Районното управление в Исперих за срок от 24 часа. При обиски в дома на 31-годишния са иззети множество СИМ-карти, включително и такива на румънски оператори, както и част от парите на потърпевшите. Предстои да бъдe внесено искане за постоянното им задържане и да бъдат привлечени като обвиняеми.

Продължава работата по разследването на извършените престъпления.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.