Пожарникар е пострадал
Пожарникар е пострадал / ОДМВР Шумен
Пет са погасените пожари през последните 48 часа в Шуменска област, пожарникарите са оказали техническа помощ още в няколко случая,  осигурено е дежурство на екипи при масовите празненства в Шумен. 
 

Пожарникар е пострадал
ОДМВР Шумен

38-годишен пожарникар от Шумен е пострадал при ликвидиране на пожар в града в сграда на бивша детска градина. Сигнал за произшествието бил приет в 17:30 часа на 10 май. Към ул.“Дедеагач“ в Шумен е насочен противопожарен екип.  След пристигане на място огнеборците заварили да горят складови помещения в близост до производствено предприятие.


На помощ  в гасенето на място пристигнали още три противопожарни екипа.  В пламъците са унищожени бараки, палети и пдч плоскости. При погасяване на пламъците и разчистване  е пострадал 38-годишен пожарникар. След преглед в МБАЛ- Шумен било установено, че е със счупен палец. Пожарът бил ликвидиран от  13 огнеборци с помощта на 55 тона вода. Детска игра с огън станала причина за пожара . Предприети са  допълнителни действия и извършителите, седем момчета са установени.
 

Пожарникар е пострадал
ОДМВР Шумен

През изминалото денонощие е погасен пожар в лек автомобил Фолксваген „Пасат“ в село Риш. Причините за пожара са в процес на изясняване.