Данъчни съветват ученици за осигуровки и сключване на договори
Данъчни съветват ученици за осигуровки и сключване на договори / dariknews.bg

От НАП-Шумен организират срещи с ученици, за да запознават младежите с данъците и особеностите при сключването на договори, съобщават от агенцията.

С началото на новата учебна година Агенцията за приходи поднови играта на електронната страница на образователния проект „Влез в час с данъците", а до края на октомври служители от агенцията в Шумен ще подновят и срещите си с ученици от няколко училища в града. Средното училище „Васил Левски", ПГ по облекло, хранене и химични технологии „Проф.д-р Асен Златаров", СУ „Панайот Волов" и СУ „Йоан Екзарх Български" са част от учебните заведения, в които ще бъдат изнесени часове за видовете данъци и осигуровки, които събира НАП, за електронните услуги, които предоставя Агенцията, за това как се контролира плащането на задължения и какво значи „дистанционна връзка с НАП". Ще бъдат дискутирани и въпроси, които вълнуват по-големите ученици, които проявяват интерес към сезонна работа- разликата между трудов и граждански договор, кога и как се подава годишна декларация за данък върху доходите.

Как се възстановяват здравноосигурителните права, ако сте се завърнали от чужбина в България пък е темата на най-новия видео урок от подновените с началото на учебната година лекции на сайта на НАП.

До 24-ти октомври всеки ученик, регистриран на сайта на НАП www.vlezvchas.bg, може да изгледа и да спечели портативен говорител от Националната агенция за приходите.