Д-р Мирев даде пресконференция след изборната победа в Търговище
Д-р Мирев даде пресконференция след изборната победа в Търговище / Диляна Стойчева
На първата си пресконференция след изборния ден д-р Красимир Мирев се обърна към тези, които са го подкрепили. Той благодари на своите съграждани за избора, куража и заявеното доверие, на своя екип за едномесечната усилена работа, на партиите, застанали зад него и особено на БСП. Подчерта, че кандидатите за общински съветници са работили екипно в негова подкрепа, а медиите са били обективни в отразяването на реалността.

Според д-р Мирев тази кампания е била особено напрегната и непредсказуема, а вотът в негова подкрепа е обхващал широк кръг гласоподаватели и не е бил етнически в никакъв случай. По отношение на новия общински съвет, той изрази мнение, че е много по-различен от предишния - като хора и като политически сили. “Няма да е лесно да заработи от първия ден такъв пъстър общински съвет. Доколкото ми е известно няма никакви предварителни споразумения между политическите сили, които го съставляват. Това, че хората са нови може да се окаже преимущество, въпреки първоначалната липса на опит “- каза още д-р Мирев.

Според него усилията на общинската администрация в предстоящия мандат ще бъдат насочени главно към усвояване на средства от оперативните програми на ЕС и към успешното стартиране на Центъра за услуги на гражданите, който скоро ще бъде открит.