Д-р Красимир Мирев: Изминалите 4 г. бяха мандат на съзиданието
Д-р Красимир Мирев: Изминалите 4 г. бяха мандат на съзиданието / netinfo
Свършеното през последните 4 години от управлението на община Търговище би могло да бъде определено като „мандатът на съзидание”, това заяви в интервю за Дарик кметът на Търговище д-р Красимир Мирев. По думите му, едно от основните неща, които генерират общински приходи е икономиката. Той допълни, че за първи път, по време на втория му мандат като кмет, е започнало подобряване на инфраструктурата в общо 14 села от общината. В сферата на образованието община Търговище е спечелина 1 800 000 лв. от създаването на средищни училища, след закриването на обезлюдените. С общински пари пък е бил направен основен ремонт на учебните заведения в общината.

Настоящият градоначалник на Търговище д-р Мирев се кандидатира за трети кметски мандат като независим. Кандидатурата му беше издигната от инициативен комитет и беше подкрепена от БСП. До момента други партии или коалиции не са заявили подкрепата си, но такава предстои от НПО, дружества и други, уточни Мирев.

Кметът на Търговище, който е и председател на НСОРБ, заяви, че той и членовете на УС на сдружението са успели да дадат тласък на децентрализираното управление на общините в страната. „Най-важното е, че успяхме да ликвидираме задлъжнялостта на общините”-подчерта д-р Мирев. Той заяви още, че основен и важен момент за децентрализцията е промяната на законите. Тя трябва да бъде комплексна, ако е нужно трябва да бъдат изработени и нови такива.