4 пожара гасили огнеборците в Шумен, 2 от тях пламнали в жилища
4 пожара гасили огнеборците в Шумен, 2 от тях пламнали в жилища / Dariknews.bg

2 кубически метра дърва за огрев изгоряха при пожар в помещение на ул. „Порек" в Шумен. Огънят пламнал заради оставени близо до котел за локално парно лесно запалими материали. Сигнал за пламъците бил подаден около 21:30 часа снощи. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани 1000 литра вода. Освен изгорелите дърва за огрев е опушено и помещението, където е пламнал пожара.

Още един пожар в жилище, намиращо се ул. "Струга" в Шумен, са гасили огнеборците през денонощието. Най-вероятната причина за възникването му е неправилно използване на печка на твърдо гориво. Опушени са стаи в жилището и е спукано коминско тяло. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани 500 литра вода.

На още два сигнала са се отзовали пожарникарите. Единият от тях е за горящи отпадъци в индустриалната зона на град Шумен, а при другия случай също са горели отпадъци, но на ул. "Съединение" в Шумен. За гасене на двата пожараса използвани общо 500 литра вода.