17 души загинали при катастрофи в Шуменско, намаляват пътните произшествия
17 души загинали при катастрофи в Шуменско, намаляват пътните произшествия / Dariknews

17 души са загинали, а 103 - ма са били ранени при катастрофи в Шуменско от началото на годината, сочи анализът на ОД на МВР. На територията на Шуменска област, през първите десет месеца на годината, са регистрирани общо 905 пътно - транспортни произшествия, 9,5% от тях са тежки с пострадали хора. В сравнение със същия период на миналата година се отбелязва значително намаление на общия брой на катастрофите. С 8 по-малко са загиналите, а ранените с 47.

През месец октомври обстановката по безопасността на движението е с най-лоши характеристики. Регистрираните миналия месец тежки произшествия са 10, при които са убити 4 души и ранени 13. Само при един инцидент на пътя Шумен - Карнобат загинаха трима човека, от които едно дете. Спрямо предходния месец септември се отчита увеличение на убитите и ранените с по трима. Загинали са 14 мъже и 3 жени. Средната им възраст е 35 години.

Продължава да бъде висок броят на нарушителите по пътищата. Установени са 1 672 неправоспособни водачи, 615 са били заловени да шофират след употреба на алкохол.