/ / iStock/Getty Images
Предстои събиране на гласни доказателства, както и назначаване на съдебна автотехническа експертиза
15-годишен шофьор без книжка блъсна и уби 83-годишна пешеходка в Кърджали, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на 4 юли, около 21:30 часа в индустриалната зона на града.

Униформените са установили, че водачът на автомобила е 15-годишно момче без книжка. Направените тестове с технически средства за алкохол и наркотични вещества са с отрицателни резултати.

18-годишно момиче без книжка катастрофира и помете деца на тротоар

Момчето е задържано за срок до 24 часа. Окръжната прокуратура провежда разследване за причинаването на смъртта на жената. Разследването по делото е започнало на 4 юли с извършването на оглед на местопроизшествие.

Проведени са разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи причините за смъртта на пострадалата. Предстои събиране на гласни доказателства, както и назначаване на съдебна автотехническа експертиза, съобщиха от обвинението.

Изготвено е и писмо до Дирекция „Социално подпомагане“ за преценка относно необходимостта от предприемане на действия за прилагане на мерки по Закона за закрила на детето.

Основание за това са дали установените до момента факти, че непълнолетният и в други случаи е управлявал моторно превозно средство.