музика
музика / DarikNews.bg - архив

11 вокални групи от Шумен, Смядово и Нови пазар ще се състезават на XXVII- то издание на Регионалния конкурс за детска забавна песен “Златното петле – 2019”. Той се открива на 23 април в 17:00 часа в концертната зала на Младежки дом, съобщиха от Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс – Шумен, организатор на проявата.

Конкурсът включва две възрастови категории – от 6 до 10 г. и от 11 до 18 г., като изпълнителите ще бъдат оценявани от жури в състав - председател гл. ас. д-р Юлияна Панова, преподавател по хорово дирижиране в ШУ "Епископ Константин Преславски" и членове Маргарита Рачева, преподавател по Методика на музикалното възпитание, гл. ас. в Шуменския университет, катедра Музикална естетика, музикално възпитание и изпълнителство” и Яна Косева, доктор по музикознание, специалист-тонрежисьор и музикален редактор в Радио Шумен.

Освен най-високият приз „Златно петле“ ще бъдат връчени награди и поощрения във всяка възрастова група. Детско жури също ще определи  І, ІІ и ІІІ награда,  за които ще бъдат връчени грамоти. Ще има и  "Награда на публиката", както и специална награда - звукозапис на песен в „Арт студио 3“ на Радио Шумен.