Русе църква
Русе църква
В рамките на сключеното споразумение за сътрудничество между Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Русенската Св. Митрополия, митрополит Наум ще връчи удостоверения на отличили се студенти. На срещата ще бъдат обявени победителите в конкурса за есе на тема „Ролята на християнските ценности в битието на младия българин“, организиран от Русенския университет и Русенската Св. Митрополия.

Ден на кариерното ориентиране на първокурсника се провежда за пети път в Русенския университет

Получени бяха есета на студенти от бакалавърските специалности „Български език и история“, „Социални дейности”, „Бизнес и мениджмънт“, „Публична администрация“, „Начална и предучилищна педагогика с чужд език“, от магистърските програми „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Право“, „Ерготерапия в общността“, „Правен режим на защитата на националната сигурност“, „Технология на металите“, към конкурса се присъединиха и бивша възпитаничка на университета и докторант към катедра „Европеистика”.

Ден на франкофонията ще отбележат в Русенския университет

На срещата удостоверения ще получат и двама студенти от специалност „Ерготерапия“. Те разработиха проектни предложения, осъществени чрез неформално обучение за разработване на проекти, водено от Огнян Узунов. Първият проект е „Пенсионери в помощ на деца със специални потребности“. Вторият, „Опознай, за да обикнеш“, е фокусиран върху проблемите на аутизма и по него предстои да се проведе обучение на обучители.