/ Дарик Русе, архив
На 20 март за поредна година в Русенския университет ще бъде отбелязан Денят на франкофонията. Университетът реализира инициативата в рамките на активното си членство в Университетската агенция на франкофонията.

В Русенския университет пристигнаха 79 чуждестранни студенти по обменната програма Еразъм+

През юли 2018 г. Русенският университет пое организацията и домакинството на Национален семинар на франкофонските университети на тема „Усъвършенстване на университетските системи за осигуряване на качество чрез добри практики на интернационализация на образованието", а през декември ректорът на университета чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев се ангажира пред директора на Френския институт в България г-н Фабиен Флори на територията на русенското висше училище да бъде възроден Алианс Франсез в Русе.

Отбелязването на Деня на франкофонията включва интересни събития с участието на ученици, студенти и преподаватели. Специален акцент в програмата е участието на групата от 15 френски студенти от ЕСЕ - Париж, които се обучават в Русенския университет по програма Еразъм+ през летния семестър на учебната 2018/19 г. ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ НА ФРАНКОФОНИЯТА 20 март, 11:00 часа, Централно фоайе на Русенския университет.

Представиха монографията „Студентска искра. 60 години приемственост”

Откриване на празничното честване на Деня на франкофонията от ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев. Награждаване на призьорите в обявените конкурси за есе и проекти на френски език. Изпълнение на музикалното произведение за флейта „Имаж“ на Йожен Боца от д-р Петя Стефанова -Поетичен рецитал в изпълнение на студенти от специалност Европеистика и глобалистика, изучаващи френски език. Музикален поздрав от групата на френските Еразъм студенти