/ Русенски университет
В Русенския университет се проведе представяне на монографията „Студентска искра. 60 години приемственост”. Единият от рецензентите проф. Юлиана Попова започна представянето на книгата с думите: Аудиторията „……вече е приела тази книга със сърцето си, тъй като тя е посветена на достолепната 60-годишнина на вестника на Русенския университет, на тази искряща през годините частица от университетското туптящо сърце".

Представят монографията „Студентска искра. 60 години приемственост”

Ректорът на университета чл. кор. проф. дтн Христо Белоев благодари на всички, които са работили през годините за вестника, че са го съхранили във времето и същевременно са оставили своята следа в него, защото той е живата история на университета.

Проф. Велизара Пенчева, председател на Общото събрание разказа, че през 1974 г. когато е постъпила за пръв път в университета, именно вестникът „Студентска искра“ я е впечатлил най-много, защото това е изданието, което е носило целия студентския живот в себе си.

Постери показват 33 реализирани проекта в Русенския университет по Фонд „Научни изследвания“

Автори на монографията са доц. д-р Анелия Манукова, доц. д-р Мира Душкова, доц. д-р Цветелина Харакчийска и засл. доц. Живодар Душков, а рецензенти са акад. Васил Сгурев, БАН, и проф. Юлиана Попова, Русенски университет. Изданието е първото по рода си у нас, разкриващо историята и развитието на академичен вестник.

На повече от 300 страници са разгледани различни аспекти от живота и утвърждаването на вестника: изследване и анализиране ролята на академичния вестник при брандирането на идентичността на Русенския университет и популяризирането на висшето училище като образователна и научноизследователска организация на регионално и национално ниво.