Ученици интерпретираха на тема:  “Алкохолът - усмихнатият враг на човечеството”
Ученици интерпретираха на тема: “Алкохолът - усмихнатият враг на човечеството” / netinfo

29 творби участваха в конкурсите за плакат и рисунка на тема “Алкохолът - усмихнатият враг на човечеството”, организирани от Дирекция „Хуманитарни дейности” при Община Силистра и Превантивния информационен център по зависимости. Целта на инициативата е да стимулира творческите възможности на децата и младите хора и умението им чрез изкуството да изразят своето послание и отношение към употребата на алкохол.

Оценяващо жури, председателствано от Денка Михайлова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности” при Община Силистра, класира на първо място в конкурса за рисунка Мириам Десимирова - ученичка от І клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, а второто място бе присъдено на Мартина Пенева, ученичка от І клас в ОУ „Отец Паисий”. И двете момичета са възпитанички на Центъра за работа с деца-Силистра.

В конкурса за плакат, учениците се включиха в две възрастови групи - от 5 до 7 клас и  от 8 до 11 клас. Победители в първа възрастова група станаха възпитаници на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Първо място заслужи Стефани Радославова Момчева, а Свилена Росенова Тютюнджиева и Метин Шезаи Юсеин, заеха съответно ІІ-ро и ІІІ-то място.

Във втора възрастова група с първата награда беше отличен Габриел Сергеев Георгиев от ПГМТ „Владимир Комаров”, втора награда се присъди на Десислава Радкова Скорчелиева, ученичка в ПГСУАУ „Атанас Буров” и носител на третата награда стана Михаела Пламенова, възпитаничка на Центъра за работа с деца-Силистра.
Победителите и всички участници в конкурса получиха грамоти и предметни награди, връчени от кмета на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов и зам.-кмет „Хуманитарни дейности”, Денка Михайлова.

Д-р Найденов поздрави талантливите участниците в конкурса за тяхното старание като ги увери, че винаги ще подкрепя младите хора и техните идеи.