Ученичка от икономическата гимназия е със сребърен медал за бизнес модел на идеалното училище
Ученичка от икономическата гимназия е със сребърен медал за бизнес модел на идеалното училище / netinfo

Памела Петрова от Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ – Русе зае второ място и получи сребърен медал на провелия се на 17 ноември в София финал на Националното състезание „Иновационен лагер“. Там тя представи свой бизнес модел на идеалното училище.

Представителите на ПГИУ „Елиас Канети“  - Памела Петрова (10 б клас), Маринела Йорданова (12 б клас) и Никола Петковски (12 д клас), заедно с още 60 ученици от страната се класираха за финалния кръг на състезанието след предварителен подбор.
Техен ръководител в подготовката за състезанието е Ралица Рачева, главен учител по икономически дисциплини в ПГИУ „Елиас Канети“. Инициативата „Иновационен лагер“ се организира от Джуниър Ачийвмънт България за поредна година.

Подготовката на учениците от ПГИУ „Елиас Канети“ - Русе е в рамките на дейностите по проект BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора“  - Училище за Себеутвърждаване и Подготовка към Европейски хоризонти (УСПЕХ). Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.