Тролей помля три коли, по чудо няма жертви
Тролей помля три коли, по чудо няма жертви / netinfo

Тролей блъсна три паркирани коли на булевард в Русе. При инцидента няма жертви. Пострадал е водач, който се е спасил, секунди преди да бъде блъсната колата му, съобщават от полицията. Произшествието е станало днес по обед на бул. “Трети март”. На местопроизшествието са изпратени екипи от полицията и пожарната и Гражданска защита.

Тролейбус на фирма ЕГГЕД, с водач на 35 години, навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал паркирани на платното 3 автомобила с марките “Опел Астра”, “Рено Лагуна” и ”Форд Мондео”. При удара от голямата машина, трите возила са били събрани и качени върху тротоара, а едната и върху уличен контейнар за сметосъбиране. Водачът на едната кола разказал на униформените, че по чудо се е спасил в последния момент. Той обяснил, че тъкмо заключвал колата си, когато видял тролейбуса да блъска първата кола и се хвърлил встрани, за да не пострада, при което е получил леки охлузвания.

Тролеят не е бил с пътници. Водачът бил проверен за алкохол, но пробата била отрицателна. Нанесени са значителни материални щети. Причините и обстоятелствата за възникване на инцидента се изясняват. Движението по булеварда в района на произшествието не е спряно, регулира се от полицията.