Трима българи опитаха да изведат чужди деца през Дунав мост
Трима българи опитаха да изведат чужди деца през Дунав мост / netinfo

Двама мъже и жена се опитали да изведат нелегално през Дунав мост две деца. По информация на полицията, 12-годишното момче и 8-годишното момиче, са афганистански граждани.

Тримата българи с двете деца са пристигнали на граничния пункт Дунав мост с лек автомобил “Опел”. Колата шофирал 45-годишен мъж от Стражица. От там е и вторият мъж в автомобила, който е на 39 година. Те били придружавани от 34-годишна жена от Симитли, която пред граничарите заявила, че пътува с двете си деца. Първоначално полицаите се усъмнили в идентичността на непълнолетните в колата, след което се установило, че представяните документи не са на същите деца. По-късно жената е признала, че заедно с мъжете взели преди ден момчето и момичето от Гърция. Трябвало да ги отведат при баща им в Белгия, за което тя получила по 360 евро на дете. Паспортите, които пък предоставила за проверка, се оказали на собствените й деца.

От полицията съобщават, че тримата българи са задържани, а непълнолетните са настанени в специализирано помещение. Работата по случая продължава.