/ РИОСВ-Русе
На територията на поддържан резерват „Сребърна“ на 7 октомври ще се проведе спортното събитие Srebarna Trail Run. Състезанието се организира от Клуба по бегови спортове в Русе с подкрепата на РИОСВ-Русе. Събитието се посвещава на 70-годишнината от обявяване на „Сребърна“ за защитена територия, както и във връзка с присъединяването й към мрежата на биосферните паркове на UNESCO.

Масови еко нарушения в резервата „Сребърна“

Трасетата са с дължина 3, 7, 13 и 21 км и са по туристическите еко-пътеки, в защитена местност „Пеликаните“ - бивша буферна зона на резервата. Идеята на организаторите е да привлекат любители-атлети от региона и съседна Румъния, като същевременно популяризират условията за туризъм и рекреация на територията на защитената местност.

Условията за участие и информация за състезанието и съпътстващите прояви ще се публикуват на интернет страниците на РИОСВ: http://www.riosv-ruse.org/, на ПР „Сребърна“: http://srebarnalake.com/ , https://runnersofruse.com и в социалните мрежи на адрес: https://www.facebook.com/events/304009466826162/.