/ Община Русе
Отрицателни са пробите на служителите на Общината, тествани за коронавирус
"Категорично опровергавам невярната информация от Регионалната здравна инспекция в Русе, че съм имал симптоми с кашлица миналата седмица". Изпитах неразположение и слабост, но то нямаше нищо общо със симптомите, за които ни предупреждават, заявява кметът на Русе Пенчо Милков, цитиран от пресцентъра на Общината.

Община Русе отменя всички културни събития до края на месеца

Според Милков, който бе приет на 6 юли - понеделник в Белодробната болница в Русе с коронавирусна инфекция и с пневмония, първите му симптоми били от датата на постъпване в лечебното заведение, а не от 2 юли, както съобщиха от РЗИ.

Заразеният с коронавирус кмет на Русе имал контакт с 31 души

"Неведнъж съм карал неразположения на крак и като адвокат, и като народен представител, и като кмет. Важно е да се знае, че спазвах социална дистанция в срещите си. При първите неприятни симптоми в понеделник - 6 юли потърсих личния си лекар, от там - снимка, и в Белодробната болница - както е редът. Огорчен и възмутен съм от лъжите, които се тиражират точно в този момент", заявява Милков.

Кметът на Русе Пенчо Милков е с коронавирус


Междувременно днес излязнаха официално резултатите от PCR-тестовете на служители на Община Русе, които са били в контакт с ръководството. Всички тествани от РЗИ от вчера насам, са с отрицателна проба.

Русе остана без кмет, двама зам.-кметове са с COVID-19

В Община Русе са изпълнени всички санитарни предписания и сградите са отворени за работа с граждани с обичайното работно време.