Силистренските театрали въстанаха срещу новия си директор
Силистренските театрали въстанаха срещу новия си директор / netinfo

Силистренските театрали правят протестна подписка срещу новия директор на Драматично-кукления театър „Сава Доброплодни", избран с конкурс от Министерството на културата.

На пресконференция днес театралите обявиха, че се обединяват около личността на досегашния директор Стефан Стайчев и настояват в писмо до министър Стефан Данаилов резултатите от конкурса да бъдат преразгледани.

Според Златина Станева, маркетингов експерт в театъра и един от тримата кандидати за поста, класираният на първо място Борислав Ненков е имал „политически чадър". Тя разказа, че председателят на общинския съвет в Силистра Александър Сабанов, кандидат-депутат от ГЕРБ, останал повече от 10 мин. при комисията преди конкурса и излязъл след настоятелната намеса на служители от министерството.

Доайенът на трупата Иван Самоковлиев заяви, че Борислав Ненков не се ползва с добро име в средите. „Как е възможно човек уволняван от Силистренския, Видинския и Търновския театри да печели конкурс за директор", коментираха актьорите.