Русенските депутати от ГЕРБ започнаха срещи с кметовете на общини
Русенските депутати от ГЕРБ започнаха срещи с кметовете на общини / netinfo

Започнаха срещите на народните представители от ГЕРБ – Русе с кметовете на общини. Народният представител Пламен Нунев и неговите колеги разговаряха последователно с кмета на Русе Божидар Йотов, на Борово д-р Иван Попов, на Ценово Владимир Калинов и на Бяла Юрий Симеонов.

Срещите имат опознавателен характер, на тях присъстват и ръководни служители от съответните общински администрации. По време на разговорите са представени обаче нерешени от години проблеми.

В община Ценово има проблеми с дефицита в общинския бюджет, наследен от предходния кмет, изразходването на средствата от делегираните бюджети в училищата, необходимостта от премахване на слетите паралелки, начисляването на ДДС при изпълнението на европроекти, някои разпоредителни сделки с общинска собственост, сметосъбирането.

В община Бяла стои проблемът с изпълнението на почистването коритото на р. Янтра в пределите на града, организацията на паркирането в центъра на града, моста и разчистването на скални маси за изграждане на кръстовище преди моста, ремонти и завършване на учебни заведения и др.

Тези срещи поставят началото на контакти между депутатите на ГЕРБ от Русе и представителите на местната власт. Всеки месец народните представители  ще бъдат на посещение във всичките 8 общини на региона, за да се запознаят на място с текущите проблеми и нуждата от законови промени.

През седмицата предстоят визити в общините Иваново, Сливо поле, Ветово, Две могили.