/ netinfo
Отборът на Юридическия факултет на Русенския университет зае трето място в крайното класиране на междууниверситетското състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право. Четвъртокурсниците – Ангелина Богданова и Тошко Иванов, и колегите им от трети курс – Борислава Дионисиева и Даниела Станчева преодоляха конкуренцията в съревнованието, което се проведе в Бургаския свободен университет.

Представители на 9 държави ще участват в Еразъм седмица в Русенския университет

Юридическият факултет на Русенския университет участва с два екипа, които се подготвяха под ръководството на преподавателите в катедра „Частноправни науки“ ас.д-р Сергей Калинков, гл.ас. д-р Анна Николова, хонор.ас. съдия Ивайло Йосифов и гл.ас. д-р Анастас Георгиев.

Представиха нови модели автомобили и съвременна земеделска техника на изложение в Русе

Представянето на русенските отбори в Бургас стана възможно след като Студентският съвет подкрепи проекта на Професионалния клуб на юриста "Венелин Ганев" към Русенския университет. В оспорваното състезание участваха десет студентски отбора от почти всички юридически факултети в страната. Русенските студенти спечелиха престижното трето място, като първите две бяха за отборите на Софийския университет.