/ dariknews.bg
Оставатброени дни, в които участниците в Лотарията с касови бележки на НАП могат да регистрират касови бележки и да се състезават за голямата награда - 50 000 лв. Късметлията ще бъде изтеглен на 10 декември в ефира на bTV. Потребителите могат да регистрират касови бележки на сайта https://kasovbon.bgдо 11:59 часа, на 9 декември.

Съвети на НАП за непрекъснато здравно осигуряване

От началото на инициативата за участие са регистрирани над 30 милиона касови бележки на обща стойност 417 милиона лева. До момента данъчните са раздали 51 предметни награди – телевизори, лаптопи, телефони и други, както и 11 месечни награди от 2 000 лв.

До края на годината има допълнителна възможност в пенсионното осигуряване на жените, родени през 1960 г. и 1961 г.

Досега русенците д-р Стоил Стоилов спечели смарт часовник, а г-жа Севдалина Димитрова модерен таблет със 128 GB
. Общо 2718 потребители от региона са регистрирали 1 264 633 касови бонове  и 58 684 бележки от ПОС-терминали с обща сума 15 874 096 лв.

Русенци са с много шансове да спечелят голямата награда в лотарията, като за трета седмица запазват първото си място в класацията по среден брой регистрирани бележки на потребител – 464 бр. при средно за страната 381 бр.


От НАП отчитат, че интересът към Лотарията е постоянен, като за участие в седмичните игри се регистрират по около 800 хиляди касови бележки, а за месечните – се състезават средно по 2 милиона. В последните дни преди тегленето на голямата награда, интересът рязко се засилва, отчитат от НАП.

Лотарията с касови бележки доби популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта - https://www.facebook.com/kasovbon, има над 6000 последователи. Над ¼ от феновете на Лотарията във Фейсбук са от столицата, а 75% - са жени.

От НАП уточняват също, че с изтеглянето на печелившия за втория сезон на Лотарията с касови бележки, играта не приключва.Веднага след като приключи регистрирането на бележки за 50 000 лв., започва новият, трети, сезон.

В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg.

Както и през предходния сезон, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.