Румен Кузов подготви поредната Илюстрована история на Русе
Румен Кузов подготви поредната Илюстрована история на Русе / Румен Кузов

Нова книга от поредицата на русенския писател Румен Кузов "Илюстрована история на Русе" е готова за печат, съобщи авторът. Тя съдържа над 500 цветни изображения от Русе за периода 1895 - 1940 година, включени са предимно пощенски картички, но има и снимки, рекламни материали, фирмени бланки, автографи.

Илюстрациите са разположени последователно на териториален принцип, т.е. осъществява се един туристически маршрут из града (тръгва се от пристанището, преминава се по ул. „Славянска”, ул. "Александровска" до най- стария център на Русе ( пл. "Александър Батемберг"), по ул. „Александровска” до пл. "Свобода", ул."Княжевска", ул."Борисова", ул."Николаевска" и др.). Включени са характерни изображения от града - поречието на р.Дунав, общи изгледи на града, въздушни снимки, цветна карта на Русе от 1920 г. Текстовете са на български и английски език, предговорът е от доцент д-р Васил Дойков.

Румен Кузов има издадени 12 книги, посветени на историята на Русе и
много научни и популярни публикации в научни конференции, вестници и
списания. Автор е на изложби, свързани с миналото на града.

Румен Кузов съобщи, че основният рекламодател се е оттеглил в последния момент и средствата за печат не стигат. Той призовава всеки, който може да помогне да го направи.
Банковата сметка в евро е IBAN-BG40CBUN91954040016411 BIC код-CBUNBGSF,
Румен Димитров Кузов при Юнионбанк -Русе