Уикенд туризъм
Уикенд туризъм
15-тото туристическо изложение и съпътстващият го 12-ти Фестивал на туристическите анимации „Уикенд туризъм Русе“ ще се проведат тази година от 16-ти до 18-ти май, като за първи път в рамките му ще се проведе и „Джаз уикенд“.

Дискутираха областната стратегия за устойчиво развитие на туризма

Те се провеждат ежегодно в град Русе и са едни от най-значимите туристически събития в Дунавския регион на България. Това е второто по посещаемост туристическо изложение в България след софийското Спа и Експо.

В тазгодишното издание ще се включат 27 Общини, които ще представят свои щандове в централната част на града - на музеи, туристически агенции, хотели, винарски къщи, занаятчийски ателиета и организации, свързани с туристическия бранш. Първите атракции започват на 16-ти май, четвъртък, още от 10:00 часа.

Официалното откриване ще е в 12:00 ч. пред сградата на Доходното здание. От 14:00 ч., в хотел „Дунав“ ще започне Кръгла маса, организирана от Министерството на туризма под надслов „Култура и туризъм в Дунавския регион – какви са предизвикателствата на следващото десетилетие?“.

Програмата на изложението включва още презентации на общини, туристически фирми и организации. През трите дни на фестивала различни аниматорски фирми, занаятчии, художници и творци ще представят своите ателиета.

Най-малките гости на изложението ще могат да се включат в различни игри, сред които Площадка за безопасно движение, Лента Скайлайн и други. Начало на кулинарните предизвикателства ще даде Иван Звездев, който в първия ден на изложението ще прави кулинарни демонстрации в продължение на няколко часа на пл. „Свобода“.

Делегации от Германия и Румъния ще обменят опит в Русенския университет

Щафетата ще поемат бъдещите мастер-шефове, които на 18-ти май ще вземат участие в Кулинарното състезание за деца „Като шеф готвачите“. За първи път фестивалът ще бъде съпътстван от „Джаз уикенд“.

Русенци и гости на града ще имат възможност да чуят и видят на сцената на Доходно здание на 17-ти и 18-ти май. Международното туристическо изложение „УИКЕНД ТУРИЗЪМ“ и Фестивал на туристически забавления и анимации се организират от Община Русе, общинско предприятие „Русе арт“ с подкрепата на Министерство на туризма на Република България и са във връзка с активната политика на министерството за промотиране на региона и страната като целогодишна туристическа дестинация.

Фестивалът е отличен с награда за най-добро събитие в културния туризъм „Иновативен туристически продукт“ за 2018-та година.