/ iStock/Getty Images
Разкриха множество престъпления след спецакция в Русенско, съобщиха от МВР.

В рамките на проведените полицейски действия е разкрита нелегална бензиностанция на територията на Бяла. Проверката е извършена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР-Русе, във връзка със случай на контрабандно предлагане на гориво.

В района на открита площадка - ТИР паркинг със заведение за хранене, те констатирали наличието на нерагламентирана безинова колонка с разходомер, монтирана към бидон в превозно средство - бус, спрян от движение, собственост на 63-годишен беленчанин.

След акцията в Русенско за изнудвания на възрастни хора: Задържаха двама души

В бидона служителите открили течност в количество от около 130 литра с мирис на дизелово гориво. Във връзка със случая са уведомени и служители от митницата в Русе.

28-годишен е задържан от полицията в Сливо поле с наркотик, след като е избягал от полицейска проверка на пътя. На 18 март, на ул. "Бузлуджа" в  Сливо поле полицаи от местното РУ дали знак със стоп-палка за спиране за проверка на автомобил, с френски регистрационен номер.

Автомобилът не спрял, но униформените го установили паркиран пред дом на ул. "Тракия", без водач. По-късно се появил и специален автомобил за пътна помощ, управляван от 44-годишен мъж и пътник - русенец, на 28 години.

При проверката е изяснено, че фиатът е на 28-годишния, който  обяснил, че не бил спрял за проверката, тъй като по-рано през деня е употребявал наркотици. Съобщил и че държи в себе си наркотично вещество и предал доброволно електронна везна, лула и плик с кристалообразно вещество, реагирало на амфетамин.

Водачът отказал тест за употреба на наркотици. Бил е задържан и конвоиран до болницата, където също е отказал да даде проби за анализ. Наркотици, растения марихуана, пособия за разфасоване, оръжие и боеприпаси са установени у 29-годишен русенец. 

На 19 март, в хода на провеждащата се полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност на територията на Русе, криминалисти извършили проверка на адрес в гада, обитаван от 29-годишен мъж.

При претърсване полицаите иззели метамфетамин и канабис, две електронни везни, стъклени шишета с канабисово масло, огнестрелно оръжие, боеприпаси, дузина растения – канабис, отглеждани в специално пригодено за това помещение и други вещи. Мъжът е бил задържан, като по случая е образувано досъдебно производство.
      
Двама извършители на кражби са установени от служители на Първо РУ. На 17 март в районното управление мъж, живеещ на адрес на ул. „Муткурова“ в Русе, подал сигнал, че от дома му е извършена кражба на мобилен телефон.

В резултата на проведените оперативно-издирвателни действия, полицаите от Първо РУ установили, че автор на посегателството е русенец, познат на полицията, 31-годишен. Той е  установен от служителите, а откраднатият телефон е намерен и иззет.

Още един автор на кражба бил заловен от служителите на районното управление във връзка със сигнал от 18 март. Тогава в полицията било съобщено, че от магазин на бул. „Цар Освободител“, в района на общинския пазар, са отнети осветително тяло и други вещи.

Откриха голямо количество алкохол и цигари на ГКПП „Дунав мост“-Русе, били за сватба

В резултат на извършената работа по сигнала, полицаите стигнали до извършителя - непълнолетен русенец, на 17г.. Вещите предмет на престъплението са намерени и иззети. За случая се води преписка в Първо РУ.
 
Безакцизен тютюн е открит в дома на русенец. При проверка в жилището на 38-годишен мъж в блок  в областния град полицаите установили, че той държи около килограм ситно нарязан тютюн, без бандерол. Количеството е иззето.

На мъжа е съставен акт от служители на митническата агенция. Той е бил задържан за срок до 24 часа.