/ Община Русе
Публично обсъждане на подготовката и програмата на 60-тото издание на Международния фестивал "Мартенски музикални дни" се проведе в Зала "Култура" в присъствието на културни дейци, представители на общинска администрация, медии и граждани, съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

Русенската опера представя премиерно моноспектакъла "Човешкият глас"

След множеството проведени по-рано срещи и разговори със заинтересованите страни и предвид възникналото напрежение около темата по организацията на програмата за фестивала и състава на Програмния съвет, на вниманието на присъстващите кметът Пенчо Милков представи новата заповед за състава на Обществения съвет за подготовката и селектирането на програмата на Фестивала през 2020 година, в който са предвидени да бъдат:
Емил Табаков - диригент, почетен гражданин на Русе; Светлин Русев - цигулар, почетен гражданин на Русе; Минчо Минчев - цигулар, почетен гражданин на Русе; Мария Дуканова - директор на НУИ „Проф. В. Стоянов“; Иван Кюркчиев - директор на Държавна опера-Русе; Михаил Дичев – музикален продуцент; Ива Чавдарова – музиколог, отдел „Култура“ на Община Русе; Венцислав Илиев – архитект; Калчо Петков - БНТ, директор на РТВЦ-Русе.

Община Русе

Контролът по изпълнението е възложена на заместник-кмета по хуманитарни дейности Енчо Енчев. По време на обсъждането г-жа Ива Чавдарова представи Проекта на Програмата за юбилейното 60-то издание на фестивала, който ще премине под мотото „Кръгове на времето“.