Полицаи и пожарникари наградени за професионалния им празник
Полицаи и пожарникари наградени за професионалния им празник / netinfo
С 56 индивидуални и 4 колективни награди са удостоени служители от полицията и пожарната в Русенска област. Днес Министерството на вътрешните работи отбелязва своя професионален празник. Със заповед на директора на ОДП – Русе, комисар Светослав Първанов, 14 служители от различни поделения ще получат индивидуални парични награди.

Областният директор награждава с колективни парични награди – 4 екипа на полицията, които са показали добри резултати в работата си през годината. Това са секторите “Борба с организираната престъпност”, “Оперативен анализ”, “Секретариат” и “Подразделението за охрана на масови мероприятия и борба с безредиците”. Още 14 служители в различни служби на полицията ще получат “писмена похвала”.

Инспектор Константин Коларов, служител в първа противопожарна служба е награден с “Почетен знак” на МВР - Трета степен. Отличието се връчва със заповед на министъра на вътрешните работи Михаил Миков. Наградата му е присъдена за безукорно поведение, постигнати трайни резултати и 30-годишна служба в пожарната.

Пожарникар Драгомир Николов е награден с “обявяване на благодарност” със заповед на министър Миков. С “обявяване на благодарност”, от зам.-министър Раиф Мустафа, са наградени Георги Георгиев и Михаил Михайлов, главни инспектори, началници на групи в Двете районни служби ПБЗН в Русе. Със заповед на директора на Националната служба “Пожарна безопасност и защита на населението”, гл. комисар Николай Николов, са наградени 8 служители от всички структури на областната дирекция – с “обявяване на благодарност, а 16 служители са получили писмена похвала със заповед на директора на пожарната в Русе, комисар Димитър Павлов.