Около 150 ученици ще чистят Природния парк, осигурени са и награди
Около 150 ученици ще чистят Природния парк, осигурени са и награди / netinfo

Около 200 човека се очаква да се включат утре в акцията на Международната природозащитна организация за почистване на Природен парк Русенски Лом. Тя е част от кампанията на WWF за почистване на всичките 11 природни парка в страната, съобщи представителят на организацията в Русе Мая Тодорова. 3 от автобусите са ангажирани за ученици от Математическата и Английската гимназии, от училището по Европейски езици и от корабния техникум.

Осигурен е и един автобус за граждани. Той ще потегли в 9 часа от Градската библиотека. Акцията ще се проведе от 10 часа в района на Ивановските скални църкви и Средновековния град Червен. Осигурена е екипировка за събиране на боклука, уточниха от дирекцията на парка. Община Иваново пък е окосила тревата и е напръскала срещу кърлежи в посочените места, тя се ангажира и с извозването на боклука. По същото време студенти от Русенския университет ще маркират екопътека, която ще свързва Иваново и Кошов.

Организаторите и спонсорите от Глобул са осигурили награди за най-активните-мобилен телефон, пъзели и тениски. В подножието на Ивановските скални църкви ще има дегустация на местни храни и кисело мляко от Цар Калоян. В инициативата ще се включат дипломати, популярни актьори и журналисти. За Русе това отново ще бъде певицата Ваня Щерева.