Обсъдиха сътоянието на ВиК мрежата на Черешово на работна среща
Обсъдиха сътоянието на ВиК мрежата на Черешово на работна среща / снимка:Община Русе

Работна среща във връзка със състоянието на водопроводната мрежа в с. Черешово се проведе по инициатива на заместник-областния управител Веско Маринов. Присъстваха заместник-областният управител Андриан Райков, кметският наместник на с. Черешово, предствители на Областно пътно управление, Община Сливо поле, ВиК „Меден кладенец” – гр. Кубрат и ВиК Русе.

Повод за конкретната среща е образувана преписка в областна администрация Русе относно необходимостта от извършване на ремонт и реконструкция на водопровода в с. Черешово, едновременно с рехабилитацията на републикански път III – 2012 Сливо поле – Борисово – Черешово.

Дейностите по проекта за рехабилитация на републиканския път III – 2012 са започнали и в конкретния участък на ул. „Царевец”, с. Черешово, община Сливо поле са положени асфалтовите пластове от неплътна асфалтобетонова смес на 95%, а е налице необходимост от извършване на ремонтни дейности на водопровода в рехабилитирания участък.

Във връзка с изпълнението на проекта, кметът на община Сливо поле е декларирал, че за срок от 5 години след завършване на обекта няма да се извършват строителни работи в рехабилитирания участък. В случай, че се започнат ремонтни дейности, ВиК „Меден кладенец” трябва да възстанови пътната настилка в първоначалния и вид, за което няма необходимите средства.

Участниците в срещата се обединиха около единствения възможен вариант за разрешаване на казуса, а именно поставяне на нов площадков водопровод в тротоарната част на участъка от ул.”Царевец”, като по този начин няма да се наруши асфалтовото покритие на улицата.