/ iStock/Getty Images
Броят на активните случаи на коронавирус в Русенско е 412. На болнично лечение в областта се намират 87 души. От тях 17 са в реанимация.

Свободните болнични легла са 12, от които няма предвидени за интензивни грижи. При необходимост лечебните заведения в региона са в готовност да увеличат легловия капацитет за прием на пациенти с COVID-19.

За последното денонощие са регистрирани 43 души с инфекцията, а 13 са оздравели.

В Русенско проверяват дискотеки и барове за противоепидемичните мерки

От областната управа информират, че от има масирани проверки в нощните клубове и дискотеки в Русенско за спазване на противоепидемичните мерки.

Съвместните екипи са от служители на Регионалната здравна инспекция, полицията и Областната дирекция по безопасност на храните. При нарушения ще се налагат санкции, като дори може да се стигне до затваряне на съответното заведение.

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско са 14 757, а преболедувалите са 13 433.

В областта са извършени 60 109 имунизации, като повторна доза са получили 29 025 души. Само през вчерашния ден са поставени 506 ваксини, като 219 от тях са първи прием на някои от препаратите.
В региона има и два "зелени коридора" за имунизация - в Белодробната болница в Русе и в многопрофилната болница в град Бяла. Работят и два мобилни пункта за ваксинация.
 
БТА