/ iStock/Getty Images
30 са новите случаи на COVID-19 в Русенско за изминалото денонощие.

31 нови случаи на коронавирус в Русенско

Шеснайсет от заразените или 53% от случаите на коронавирус през вчерашния ден са от община Русе. Петима от заболелите са от Бяла, по два случая има и в Борово, Две могили, Иваново и Сливо поле.

Един заразен има и в Ценово, без нови случаи е единствено община Ветово. По данни на Регионалната здравна инспекция оздравелите са 11, като няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция в Русенско.

21 новозаразени в Русенско, вижте къде може да се ваксинирате

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в региона са 14 519, а преболедувалите 13 386. Активните случаи са 222. На болнично лечение в областта се намират 61 души, като петима от тях са в реанимация.

Към момента свободните легла са 35, от които 12 са за интензивни грижи. По данни на Единния информационен портал област Русе се намира на десето място по заболеваемост в страната.

36 с коронавирус се лекуват в болниците в Русенско

За последните 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Кюстендил - три. До момента в областта са извършени 58 320 имунизации, като повторна доза са получили 27 992 лица.

До края на деня в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19. Работното време на кабинета е от 09:00 до 16:00 часа, като той е снабден с всички видове налични ваксини - Pfizer, Moderna, AstraZeneca и еднодозовия препарат на Janssen.