Новият имиджов клип на Община Русе с номинация в международен филмов фестивал
Новият имиджов клип на Община Русе с номинация в международен филмов фестивал / netinfo

Имиджовият клип на Община Русе „Русе – град на свободния дух“ e номиниран в XI-тия международен филмов фестивал „На източния бряг на Европа“. Номинацията е в категория „Корпоративен туристически филм“. В етапа на предварителна селекция русенската продукция е била избрана между 90 филма от 23 държави. Селекцията е направена от 5 члена на фестивалното жури, които са заседавали независимо един от друг.

„На източния бряг на Европа“ се провежда в периода 1 – 4 април в рамките на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново, където Община Русе и тази година ще вземе участие със самостоятелен щанд.

„На източния бряг на Европа” е фестивал за рекламни видеопродукции, представящи туристически дестинации от цял свят. Темите на представените продукции обхващат всички видове туризъм: събитиен, спортен, селски, религиозен, рекреационен и балнео туризъм, културно-исторически, риболовен и ловен, екстремен, планински и морски, екотуризъм и др.

Мисията на фестивала е да промотира професионалната филмова туристическа продукция, да стимулира продуцирането ѝ и да популяризира водещите тенденции в полето на модерната аудио-визуална култура, в унисон с критериите и нуждите на бизнеса