„Назарет” загатнаха за нов албум преди концерта си тази вечер
„Назарет” загатнаха за нов албум преди концерта си тази вечер / Дарик Русе, Искра Георгиева
„Назарет” загатнаха за нов албум преди концерта си тази вечер
81703
„Назарет” загатнаха за нов албум преди концерта си тази вечер
  • „Назарет” загатнаха за нов албум преди концерта си тази вечер

Пийт Агню и Карл Сентънс от легендарната група „Назарет” отделиха време преди концерта си в Русе, за да се срещнат с медиите.

Агню е сред основателите на бандата през 1968 г. и единственият оригинален член оттогава досега, а Сентънс е вокалист на „Назарет” отскоро, след като през 2014 г. групата се разделя с дългогодишния си вокал Дан Макафърти. Той прекъсва музикалната си дейност поради здравословни причини.

„Той е добре, но трудно диша и бързо се изморява, не може да издържи 90 минути на сцената, от време-навреме свири и пее по няколко песни, с него продължаваме да сме приятели”, сподели Пийт Агню. Той похвали Карл Сентънс, който според него е пълен с енергия.

От своя страна певецът заяви, че не се опитва да бъде Дан на сцената, има си свой начин и мисли,  че се получава. Той сподели, че ако трябва да иска съвет от Дан, би го попитал как да има дълга кариера и парти всяка вечер.

Бас китаристът Пийт Агню разказа още, че другата седмица „Назарет” тръгват на турне из Европа, като ще обиколят Германия, Швейцария, Австрия, Словакия, Шехия, ще имат концерт и в Москва. Имат желанието да запишат нов албум с Карл Сентънс, като се надяват това да стане през януари догодина.

За концерта тази вечер в Булстрад Арена Русе музикантите обещаха много енергия и хитове. Сред най-известните им са: „Love Hurts”, „Hair of the Dog”, „Dream On”.

Стана ясно, че „Назарет” са нямали особени изисквания при уговарянето на концерта, освен това залата и техниката да са изрядни в техническо отношение. „Това е изпълнено, доволни сме и ако довечера не свирим добре-нямаме извинение”, заяви с усмивка Агню.