Над 86 тона отпадъци са извозени от три незаконни сметища
Над 86 тона отпадъци са извозени от три незаконни сметища / снимка: БГНЕС, архив

Повече от 86 тона отпадъци са извозени от незаконните сметища в Русе, сочи справката за извършената работа от ОП „Паркстрой“ –Русе за изминалия месец юли. Най-голямо е количество, натоварено от гудроновата яма до Телеугояване, след което теренът е подравнен. 37.700 т. пък са отпадъците, премахнати от нерегламентираното сметище на ул. „Якоруда“ и ул. „Адм. Рождественски“. Повече от тон и половина боклуци са изхвърлени от терените до гаражите на бл. „Марица“ и бл.13 в кв. „Дружба“ 3.

Над 27 000 дек. бурени и храсти пък са изрязани за предходния месец от отдел „Озеленяване и лесопаркове“ към ОП „Паркстрой“. Почистената тревна растителност е от терени по пътя Русе - Николово, Русе - кв. Средна кула, бул. „България“ (от Гредови мост до пв. Охлюва“), Асфалтова база кв. „Кулата“- магазин „Джъмбо“, Лесопарк „Липник“ и прилежащите терени, малкото езеро в лесопарка, гробищен парк в с. Бъзан, почистване на пространствата за провеждане на международното състезание по триатлон, както и премахване на бурени и храсти от частен изоставен парцел в „Дружба“ 3.

От Отдел „Цветопроизводство и декоративен разсадник“ през юли са засадили 2 000 бр. разсад. Извършвани са дейности по поливане на открити площи, плевене, окопаване и фрезоване, косене на бурени, плевене и изхвърляне на отпадъци.

През изминалия месец от ОП „Паркстрой“ са осъществили и разриване и подравняване на трошенокаменна настилка в приюта за кучета.