МГ „Баба Тонка” отбелязва 150-годишния юбилей на гимназията
МГ „Баба Тонка” отбелязва 150-годишния юбилей на гимназията / netinfo

Областният управител Венцислав Калчев бе гост на Тържествения педагогически съвет, посветен на 150-годишния юбилей на Математическа гимназия „Баба Тонка” вчера. Сред гостите бяха и председателят на Общински съвет-Русе засл. проф. Васил Пенчев, заместник-кметът на Община Русе Димитър Наков, Генералният консул на Русия Владимир Климанов, представители на Русенски университет „Ангел Кънчев” и Регионалния инспекторат по образованието и други.

В присъствието на учители и ученици на гимназията Венцислав Калчев връчи поздравителен адрес на директора на училището Митко Кунчев. „Като възпитаник на това елитно училище мога да заявя, че тук идеите не само намират бъдеще, но и мечтите стават реалност. Всеки от вас е научил или ще научи, че в МГ „Баба Тонка” се изграждат традиции и дисциплина, дава се шанс на развитието и положените усилия биват удовлетворени”, гласи поздравителният адрес.

Тържеството продължи с интерактивен урок на тема „Общество-Държава-Училище”, воден от директора на гимназията. Слова по случай празника бяха произнесени от преподавателите Весела Николова, Боряна Куюмджиева, Магдалена Желязкова и други.

В края на тържеството бяха връчени плакети и награди на изявили се ученици и учители през учебната година. Тазгодишната награда от фонд „Елица Цветинова Русинова” бе присъдена на Дона-Мария Радославова Иванова. За първа година беше връчена и Златна значка за принос в развитието на МГ „Баба Тонка”, която отиде при Марина Атанасова Петрова-дългогодишен преподавател по математика в училището.