ДПС
ДПС
ДПС ще издаде със собствени средства учебници на турски и ще ги раздаде на учениците през септември
Йордан Цонев
101517
Йордан Цонев
Илхан Кючюк
Мустафа Карадайъ
  • Йордан Цонев
  • Илхан Кючюк
  • Мустафа Карадайъ
Екипът на Централният лъч на ДПС за предстоящите избори за Европейски парламент посети Община Ветово.

Председателят на партията и водач на листата, заедно с кандидатите Илхан Кючюк, Искра Михайлова, Танер Кабилов, Атидже Алиева-Вели, Сюзан Мехмедова, Синан Пехливанов, Антоанета Асенова, както и зам.-председателят на парламентарната група на Движението Йордан Цонев се срещнаха с жителите на Ветово, Сеново, Смирненски, а след проведените редица срещи цялата група  присъства на дадената вечеря- ифтар от общинската структура на ДПС Ветово по случай свещения месец Рамазан в град Глоджево.

Пред присъстващите над 1000 гости Мустафа Карадайъ представи листата на ДПС за евроизборите.

ДПС

„100 000 гласа отидоха в реката на миналите парламентарни избори. За това националистите дойдоха на власт. Разни хора идват и мътят главите на хората, да гласуват за лявата партия, да гласуват за дясната, само с една единствена цел-да ни разделят и да сме слаби“ заяви лидерът на ДПС Карадайъ.

Той заяви, че  Министерски съвет е излязъл с решение да не издава учебниците на турски език за турскоговорящите ученици. „Ние като Движение за права и свободи ще ги отпечатаме и на есен ще ги раздадем на нашите деца“ категоричен бе председателят на ДПС.

ДПС

„ДПС е силно, колкото е силен всеки отделен член и симпатизант. Но на нас ни е ясно едно - ние имаме нужда от Движението за права и свободи за да защитаваме правата и свободите си по-добре и тук в България и от високата трибуна на Европейския съюз. Но независимо от нашите различия имаме нужда от ДПС за да се грижи правата и свободите на нашите деца“ заяви зам.-председателят на партията на либералите в ЕС Илхан Кючюк

ДПС

„Ние искаме Европа такава, каквато са я направили основателите е Европа възникна от пепелищата на войната като съюз на държави, които имат мир помежду си, търгуват заедно, народите им пътуват свободно и никога повече да няма война в Европа.

Ние ще пратим там нашите депутати, за да кажат, че в България има една партия, която знае цената на мира, знае цената на човешките права и тази партия е Движението за права и свободи“, заяви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

Той разкри, че утре, на  традиционния митинг-събор в местността Демир баба Текке, организиран от  ДПС по случай годишнината от мирните протести през 1989 г. в памет на жертвите на т. нар. "възродителен процес", на събитието ще дойдат ръководителите на европейските либерали за да засвидетелстват своята почит. Цонев бе категоричен, че след Евроизборите ДПС ще предизвика предсрочни парламентарни избори за да смени кабинета, в който участват националистите.

дпс

Мустафа Карадайъ наблегна на важността на изборите на 26 май, защото те решават в каква среда ще живеем в следващите 20 години. Това е причината лидерът на ДПС да заеме водещата позиция в листата, въпреки че няма да става евродепутат.

ДПС

Представителите на Областната организация на партията в Русе, Ветовската общинска организация и русенската младежка структура подариха на Карадайъ три картини, изобразяващи духа на Русе, османски печат и основателят на Турската държава Мустафа Кемал, по случай неговия рожден ден

Чуйте в звуковите файлове какво казаха лидерите на ДПС

Купуването и продаването на гласове е престъпление!