Концерт с участието на деца лишени от родителски грижи под егидата на кмета
Концерт с участието на деца лишени от родителски грижи под егидата на кмета / DarikNews

Танцова формация „Петлите” ще изнесе концерт на 22 юни от 20.00 ч. пред Община Русe. Той е част от Второто национално турне на състава, под надслов „Родени без любов”. Концертът в Русе ще премине под егидата на кмета Пламен Стоилов.
В ТФ „Петлите” участват възпитаници на Дома за деца лишени от родителска грижа „Ал.Г.Коджакафалията” – гр. Бургас. Неин ръководител и хореограф е бившият възпитаник на социалното заведение Георги Димитров.

Целта на проекта е да се привлече общественото внимание към настанените в социалните домове  талантливи деца; да им се даде възможност за сценична и публична изява и да се създадат условия за интеграция на деца в неравностойно положение с техните връстници.
Близо 30 възпитаници на Бургаския детски дом и техни връстници от Младежкия културен център в морски град ще участват в концерта. Те ще представят част от спектакли на трупата на Нешка Робева. Децата ще танцуват и под звуците на изпълнения на Ваня Балканска, Елица и Стунджи, Поли Генова и др.

По време на гостуването си в Русе, участниците в Танцова формация „Петлите” ще се срещнат с техни връстници от ДДЛРГ „Св.Димитър Басарбовски” – Русе.