Търла 2010
Търла 2010
Търговците на русенската търла разбраха през уикенда, че няма да останат незабелязани от органите на НАП.

До 30 април земеделците подават 2 важни декларации

Екипи от инспектори на главна дирекция „Фискален контрол“ в двата почивни дни са обходили щандовете и атракционите на известния русенски панаир, за да обърнат внимание на търговците да разполагат с фискални апарати и да спазват изискванията на данъчното законодателство.

Служителите се отличават със специалните си сини жилетки с надпис „Национална агенция за приходите“ и са разпространявали брошура „Вземи си касовата бележка“. Това се прилага за първи път в тяхната практика, за да може информационните материали да бъдат на разположение на всички в района на панаира и да напомнят и на посетителите, че е не само тяхно право да получат касов бон, но и задължение да го изискват от търговците.

Русенски микробус ще бъде „запечатан“ за данъчни нарушения

Наличието на брошурите по търговските обекти не е задължително, но може да се приема и като своеобразен индикатор кои търговци не се притесняват от тази информация и работят с нагласата да спазват законовите изисквания.

След тези превантивни действия на инспекторите от „Фискален контрол“, предстоят сериозни проверки по метода „таен клиент“ до края на панаира.