Има разминаване между защитната теза на адвокатите на Синан и неговото виждане за хода на делото
Има разминаване между защитната теза на адвокатите на Синан и неговото виждане за хода на делото / Дарик радио-Русе
Да се докаже вината на държавата за катастрофата на моста-убиец при Бяла ще иска защитата на Синан Алиев. Адвокатите не търсят вина на шофьора на автобуса. Това стана ясно след приключване на третото заседание по делото. Днес вещите лица защитиха резултатите от петорната ексертизата на камиона пред съда.

За тежката катастрофа при Бяла е виновна държавата със своите институции, каза защитникът на Алиев адвокат Димитър Марковски. Автобусите Исузу не са за България, те са приготвени за вътрешно заводски превози, а не за движение по главен път и още не може на 12 кв.м. свободна площ да разположиш 51 човека, това е нелогично, допълни Марковски. Според него е нарушен законът на най-високо ниво.

Корено различно е мнението на Синана Алиев за развитието на делото. Не съм доволен от хода на процеса и експертизата, каза той след края на днешното заседание по делото за катастрофата на моста при Бяла. Автобусът не беше спрял на знака стоп, въпреки, че свидетелите казват точно обратното. Шофьорът ми отне предимството, допълни още Алиев.