Европейски джаз и Фамилия Тоника ще ни забавляват на 6 май
Европейски джаз и Фамилия Тоника ще ни забавляват на 6 май / netinfo

Европейският джаз оркестър ще гостува в Русе за празника на града. Формацията идва за първи път в България, съобщиха директорът на отдел „Култура” Ива Чавдарова. Концертът ще бъде на 5 май, след тържествената церемония по връчването на наградите „Почетен гражданин на Русе”. Отличието ще получат проф. Атанас Митков, Борис Панов, Явор Христов, а посмъртно с него ще бъде отличен и Димитър Калчев. В програмата ще звучат прочути джаз стандарти и евъргрийни, латино и етно джаз пиеси. Входът е с покани, които може да бъдат получени на касата в Доходното здание.

По традиция на 6-ти май ще се проведе и тържествена церемония пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, а от 18 часа на централния площад ще свири Духовият оркестър. Преди това, от 9 часа в храм „Свети Георги” започва празнична света литургия, а от 11.30 часа-литийно шествие с частица от мощите на Свети Георги. То ще тръгне в 11.30 от паметника на свободата.

В програмата за честванията на празника е включено и гостуването на драматичния театър от руския град Самара, с „Полковникът птица” от Христо Бойчев. От 20.30 часа русенци и гостите на града ще забавляват Фамилия "Тоника".