Двойка на община Русе спечели първо място в турнира по плажен тенис
Двойка на община Русе спечели първо място в турнира по плажен тенис / Областна администрация

Светлина Колева и Пламен Ангелов от отбора на община Русе са победителите в първото по рода си състезание по плажен тенис за смесени двойки. На второ място се класираха представителите на РУ „Ангел Кънчев”, а трета награда взе двойката на Общински съвет Русе. След смяна в състава на двойката Бедрос Пехливанян и Наталия Кръстева на Общинския съвет се включи и представител на Областна администрация. 

Специалните награди за победителите бяха връчени от областния управител Стефко Бурджиев и народния представител Пламен Нунев. Призовете включваха спортни аксесоари, екипировка и вино.

Състезанието по плажен тенис се проведе през уикенда в Спортен комплекс „Ялта”, като в него освен служители на държавната и общинска администрация, участие взеха и представители на регионалните медии.

Целта на този първи турнир по плажен тенис, организиран от СНЦ „ФК-РУСЕ” със съдействието на Българската федерация по тенис и Тюркоаз България, е да популяризира и развие плажните спортове на местно ниво като насърчи този вид спорт сред хората от всички възрасти.