д-р Страхил Карапчански презентира стартиращата Общинска кампания „Малки населени места“
д-р Страхил Карапчански презентира стартиращата Общинска кампания „Малки населени места“ / netinfo

Днес, в Заседателна зала, заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански презентира стартиращата Общинска кампания „Малки населени места“ за 2019-та година. На събитието присъстваха още кметовете на кметства и служители от екипа за координация.

Кампанията, която се провежда за пета поредна година, цели реализиране на проекти за подобряване на физическата и жизнена среда на малките населени места на територията на община Русе и разрешаване на проблеми с висока обществена значимост.

„Благодарение на добрата координация и желание за осъществяването на смислени проекти, изцяло в полза на жителите на малките населени места, вярвам, че и през тази година кампанията ще премине успешно“, сподели д-р Карапчански.

Сред допустимите дейности за финансиране са ремонт или изграждане на детски и спортни площадки, вкл. закупуване на съоръжения; ремонт или изграждане на кътове за отдих;  ремонт на сгради или части от сгради общинска собственост; закупуване на нови машини и съоръжения за поддръжка на паркове и градини; озеленяване и др.

Средствата, които ще бъдат отпуснати, са в размер на 318 000 лв. с ДДС и са насочени към финансиране на проекти на 13-те кметства от общината, както и кварталите „Средна кула“, „Долапите“, ДЗС и „Образцов чифлик“. Отделно от това, Общината отпуска допълнителни 700 хил. лева за ремонт на уличната мрежа в малките населени места.