45 пожара през уикенда в Русенско
45 пожара през уикенда в Русенско / netinfo
45 пожара са регистрирани през уикенда в Русенско, от които 6 са с нанесени преки материални щети, а 29 са били в суха тревна растителност и храсти.

Късо съединение в електрическо табло на "Е-ОН България" в Русе е причинило пожар в сграда на бул. "Гоце Делчев". След бързата намеса на огнеборците огънят е локализиран и са нанесени щети само по таблото.

Десет мунути по-късно е получен сигнал за запален пластмасов контейнер до задния вход на русенската болница. Огънят бързо се разраснал и унищожил стъклопакет на дограма на лекарски кабинет, намиращ се в близост.

При огневи дейности в района на Товарна гара - Русе в събота са се запалили в струпани отпадъци, намиращи се до товарен автомобил "Мерцедес". Пламъците са обхванали товарния автомобил и са нанесли материални щети по него.

Стопанска постройка е изгоряла през почвните дни в село Табачка. Причината за инцидента е оставен без надзор открит огън.

Пет пожарни автомобила и 18 огнеборци са участвали в гасенето на пожар в жилищни сграда на ул. "Голям Богдан", собственост на "Жилфонд", вчера вечерта. Огънят бил обхванал покривите на три къщи и част от четвърта къща, и паянтова постройка. Действията на екипите били затруднени от усложнената пожарна обстановка. Пожарна техника била пренасочвана от други произшествия на адреса на ул. "Голям Богдан". Силният вятър и експлозия на битова газова бутилка спомогнали за кратко време пожарът да обхване няколкото постройки. За установяване на причината на пожара е започнато разследване.