/ Thinkstock/Getty Images

Инспектори от Митница Русе установиха цистерна, пълна с почти 25 000 литра гориво, без документи за произход и начислен акциз. Проверката на митническите инспектори е извършена в момента, когато превозното средство, натоварено с акцизната стока, е било свързано с резервоарите на бензиностанция в град Русе, за да прелее товара си в тях.

Близо 100 кг тютюн за наргиле откри митническа мобилна група

Фирмата се е опитала да заблуди проверяващите с представени документи, издадени за друга автоцистерна. На собственика на горивото е връчен акт за установеното административно нарушение. редвидената в закона санкция е двойният размер на дължимия акциз - 31 853 лева плюс конфискуване на установеното количество /24 654 литра/ газьол или заплащане на стойността му.

От началото на годината в Митница Русе са установени 8 случая на незаконна търговия и държане на общо 47 553 литра нефтопродукти, без документи за произход и платен, начислен или обезпечен акциз. 

115 кг. тютюн задържаха инспектори от митница Русе

Имуществените санкции за тях възлизат на 61 835 лева плюс стойността на самите горива, които се отнемат или трябва да се заплатят.