199 души са се заразили с коронавирус в област Русе само за последните 24 часа.

Отново над 200 новозаразени в Русенско

Сред тях има 28 деца в училищна възраст и две в предучилищна. Най-много са новите случаи в община Русе - 162. Четиринайсет заболели има в Иваново, по шестима в Бяла и Сливо поле, по четирима във Ветово и Две могили, както и трима в Ценово.

Без нови случаи са единствено населените места от община Борово. Оздравели от коронавирусна инфекция през вчерашния ден няма, а един мъж и четири жени с положителен тест за коронавирус са починали.

Активните случаи към момента са 2684, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 27 197, а преболедувалите 22 863. Справка в Единния информационен портал показва, че за изминалото денонощие Русенска област се нарежда на единайсето място по заболеваемост в страната, а най-малко регистрирани заразени има в Разград - 36.

Наблюдава се ръст на COVID заразените в психиатрията в Русе (ВИДЕО)

На болнично лечение в областта се намират 214 души, като 54 от тях са в реанимация. Свободните легла са 174, от които 12 са интензивни. Отделно в Университетска болница „Канев“ има и предвидени четири интензивни легла за деца. 

До момента в региона са извършени 117 930 имунизации, като повторна доза са получили 55 350 души. Бустерна доза са си поставили общо 16 055 русенци. Само за последните 24 часа са извършени 596 имунизации, от които три са на деца между 12 и 18 години. 

Подробна информация относно функциониращите „зелени коридори“ може да намерите на следния уеб сайтовете на Регионалната здравна инспекция и Областна администрация.