Задочно съдят шофьор, убил двама на пътя
Задочно съдят шофьор, убил двама на пътя / ОДМВР-Разград

Задочно съдят шофьор, убил двама свои приятели на пътя.

Процесът срещу 51-годишния турски гражданин постоянно пребиваващ в България Гьокхан Йокшен започна днес в Окръжен съд-Разград. 20 свидетели и 7 вещи лица се явиха в съдебната зала. Отсъстваше специалистът, изготвил автотехническата експертиза, както и трима свидетели, сред които и съпругата на подсъдимия. И двамата са с неизвестни адреси по данни на ОДМВР, преди инцидента са живеели във Веселец, а след него са представили в съда и адрес в Разград, и на двата не са открити. Като частни обвинители, но без да заведат граждански искове, съдът конституира наследниците на двамата загинали мъже – съпругата и родителите на 35-годишния Адем Вели, както и съпругата, двете малолетни деца и родителите на 34-годишния Адем Вели. Вместо подсъдимия се явява служебен адвокат.

Инцидентът, заради който започна задочният процес, е станал на 4 юни привечер на пътя Побит камък – Дянково. Тримата мъже по-рано били на сватба в Завет, прибрали се във Веселец и след това тръгнали към Разград с „Ауди“, управлявано от Гьокхан Йокшен. В кръвта му и имало 1,99 промила алкохол – установила експертиза по делото, пиян бил и пътникът на седалката до него – Адем Вели с 1,59 промила, седналият на задната седалка и единствен с предпазен колан Тезджан Якуб имал 0,11 промила алкохол в кръвта. Въпреки ограничението за подобен път от 90 км./ч. Йокшен карал със 155,30 км., на ляв завой изгубил контрол над автомобила, колата излязла от пътя, блъснала се последователно в две дървета и се обърнала по таван. Двамата пътници са починали на място, с опасност за живота и бил и водачът.

Още по време на разследването Гьокхан Йокшен се укрил, обявен е за общодържавно издирване, не но е установено местонахождението му.

Съдебният процес започна с разпит на седем медицински лица от ОАРИЛ и Спешно отделение, тъй като са ангажирани в лечебното заведение.