/ Пресцентър
Поредното издание на фестивала се провежда под патронажа на президента Румен Радев
Вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави близо 260 деца от цяла България, които участват в Националния фестивал за деца в неравностойно положение „Като звездите“.

11-ото издание на пътуващия фестивал, организиран от Сдружение „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега“, се провежда в Разград под патронажа на държавния глава Румен Радев.

Вицепрезидентът благодари за гостоприемството и ангажираността на община Разград към хората със специални нужди.

Илияна Йотова
Пресцентър


Като държава и общество сме длъжници на тези хора, но от тази висока трибуна искам отново да заявя: Вие не сте невидимите хора на България. Ако искаме да сме развита държава, трябва да търсим и поощряваме потенциала ви“, изтъкна Йотова.

Вицепрезидентът посочи, че всички български деца са специални и възрастните трябва да ги подкрепят и мотивират, да им предават най-добрите житейски уроци, за да бъдат утре достойни граждани на България.

„Вие сте нашата надежда“, се обърна Илияна Йотова към участниците и цитира любимия на поколения български автор Ангел Каралийчев: „Представям си колко тъжен и глух щеше да бъде животът на хората без деца и без поезия.“

Добри хора с чисти души, които помагат безкористно – с тези думи вицепрезидентът определи председателя на Сдружение „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега“ Ирена Анастастова и всички, които й помагат.

Илияна Йотова
Пресцентър


„Вашата дейност робува на мъдрата философия, че няма проблеми, а възможности“, посочи Илияна Йотова и подари на сдружението икона на Света Богородица. 

По-рано вицепрезидентът Йотова разговаря с кмета на община Разград Денчо Бояджиев.
 
 
Пресцентър