/ БГНЕС
Ученици от област Разград се включиха в дарителската кампания на Министерството на образованието и науката за събиране на помощи за своите връстниците в Украйна.

Даренията се предават във временния пункт на Областния съвет на Българския червен кръст, съобщи директорът на Секретариата на ОС на червенокръстката организация д-р Милена Кехайова.

В рамките на доброволческата инициатива „Деца помагат на деца“ ученици от разградските училища, с подкрепата на своите преподаватели са събрали дълготрайни хранителни продукти, хигиенни материали, продукти от първа необходимост, памперси, одеяла и ученически пособия.

Представители на десет учебни заведения от пет общини вече са предали помощите. Служители и доброволци на Областния съвет на БЧК ще приемат събраните дарения и днес във временния пункт на хуманитарната организация.

Ръководството на БЧК в Разград изказва благодарност на младите хора за съпричастността и на учителите им - за урока по хуманност. Ще изпратим помощите и посланията на децата от областта за украинските им връстници, ще споделим добротата, която носят, и мечтите, които имат, каза д-р Кехайова.
БТА