Триумф за Мъдрево на Европейското по борба: Тайбе Юсеин – шампионка на рождения си ден
Триумф за Мъдрево на Европейското по борба: Тайбе Юсеин – шампионка на рождения си ден / www.bul-wrestling.org
Родената в кубратското село Мъдрево състезателка по борба Тайбе Юсеин спечели първата си европейска титла при жените – съобщава сайтът на Българската федерация по борба.
„Титлата е най-големият ми подарък за рождения ден” - заявила Тайбе Юсеин след спечелването на златото на Европейското по борба в Каспийск. „През 2017-а останах на една секунда от триумфа, завърших със сребро на първенството в Нови Сад. Имах цяла година да преосмисля всичко, да видя грешките си. И се радвам, че се върнах в най-добрата си форма именно на рождения ми ден. Да, мачът с Тражукова беше дълъг, прекъсван поради ред причини. Но аз останах изцяло фокусирана върху спечелването на срещата." – казала още шампионката от Мъдрево.
Юсеин се наложила с 11:8 над Инна Тражукова в категория до 62 кг, която е шампионка на Русия и пета от олимпиадата Рио 2016. Двубоят бе прекъсван на няколко пъти - веднъж заради кръвотечение от ухото на рускинята, после заради проблеми с електронното табло за времето, както и оспорвания на съдийски отсъждания. 
Златото е първо при жените в кариерата на Юсеин, която вече има общо 8 медала, като девойка тя има и световна титла, както и още седем медала от европейски и световни първенства. Вчера шампионката навърши 27 години.