Правнукът на Ботев идва за юбилея на ГПЧЕ
Правнукът на Ботев идва за юбилея на ГПЧЕ / netinfo

Правнукът на Христо Ботев ще е сред гостите на тържествата послучай четвъртвековния юбилей на ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград.

Честването на годишнината ще е следващия петък 25 ноември. Школската управа е предвидила на този ден учениците да се срещнат с бивши възпитаници на гимназията или свързани по друг начин с училището популярни хора от различни сфери на обществения живот.

Първата среща е още в деня преди юбилейната дата. На 24 ноември от 17,50 ч. дванадесетокласниците ще разговарят с поета Иван Димитров. В петък от 9,00 ч. в  актовата залае срещата между бивши и настоящи учители в гимназията. В 10,00 ч. учениците от 10“в“ и 10“г“ ще се срещнат с Боян Ботйов, по-късно през деня той ще има и среща с кмета на града д-р Валентин Василев и с началника на Регионалното управление по образование Атанас Дончев. Пак в 10,00 ч. 9“а“ и 9“б“ ще се срещнат с дългогодишният директор на ГПЧЕ Йорданка Господинова, 12“а“ и 12“б“ – с проф. Пламен Радев, 8“в“ и 8“г“ – с бившия възпитаник на училището студентът в НАТФИЗ Александър Евгениев, а 11“в“ и 11“г“ – с друг бивш възпитаник – бизнесменът Илиян Марков.

В 11,15 ч. има още пет срещи: на бившия възпитаник адвокат Стоян Димитров с ученици от 12“в“ и 12“г“ клас; на писателката Деница Дилова с 11“а“ и 11“б“; на поета Дулинко Дулев с 9“в“ и 9“г“; на поета Пламен Панчев – с 10“а“ и 10“б“; на бившия възпитаник журналистът Митко Ханчев – с 8“а“ и 8“б“ клас.

Вечерта от 18,00 ч. в салона на читалище „Развитие 1869“ е тържественият концерт на ученици от гимназията послучай 25 години от създаването на ГПЧЕ.